Annetaan eläinten elää

Hyvää 16v-kasvissyöntivuosipäivää minulle!  Ja onnea myös kaikille muille, mitä tahansa ilon ja onnen aiheita tästä päivästä löytyykin 🙂

 

3.3.1996, ryhdyin kasvissyöjäksi. Jätin taakseni kaikenlaiset liha- ja kalatuotteet, enkä ole niitä sen koommin syönyt. Söin tuolloin vielä maitotuotteita ja kanamunaa muutaman vuoden. Päivämäärää en ollut suunnitellut, mutta se jäi mieleen kun oli niin helppo muistaa. En tiennyt vielä tuolloin kuin yhden kasvissyöjän, viereisestä kylästä, mutta olin päättäväinen. Aluksi kasvissyöntini syy oli lähinnä eläinten hyvinvointi ja oikeudet, mutta ajan kuluessa tuli yhä tärkemmäksi myös oma terveys ja luonto. Jätin pois myös eläimillä testatut tuotteeet. Aloin käyttää luonnonmukaisia pesuaineita, ihonhoitotuotteita ym. Se tuntui hyvältä jo ihan luonnonkin takia.

Tämän päivän kasvissyöjällä on niin paljon hyvää tietoa ja ruokia mistä valita, että kyllästymään ei pääse, vaikka miten yrittäisi. Koko ajan tulee lisää vaihtoehtoja, mistä vain valita itselleen sopivat. Luomua on yhä helpommin saatavilla. Kun itse aloitin, todella tiedon puutteessa, ensimmäinen vuosi meni pääosin mikrosekavihannes, peruna ja leipä- linjalla. Eli ei mitenkään ravinteikkaasti. Onneksi sain ja keräsin sitten tietoa lisää ja aloin myös itse idättää ym. ja tutustua elävään ravintoon. Paras olo tuli silloinkin jo monipuolisesta viherlautasesta, hyvällä kastikkeella.

Vegaaniliiton sivuilta löytyy myös yksi mielenkiintoinen tietopaketti kasvissyönnistä, eläinten oloista tai vegaaniudesta kiinnostuneille.

So, Live and let live.

Tässä vielä muutamia ottamiani eläinaiheisia valokuvia.

 

 

 

Facebook comments:

comments