Carob-minttusuklaa

Sukulaisen kommentti carob-minttusuklaasta oli: nam, nam eikö tässä oikeesti ole kaakaota?

Ravinteikas carob eli Johanneksen leipäpuun jauhe on tosi hyvä vaihtoehto kaakaolle. Monille ei kaakaotuotteet sovi tai ei halua syödä piristävän vaikutuksen takia. Monet carobjauheet on paahdettuja, mutta aitoa raakacarobiakin kyllä saa. Tilaan sitä ja purppuramaissia (ja kymmeniä muita juttuja..) FitnessFirstiltä ja hyvistä luontaiskaupoistakin varmaan löytyy.

Minttuöljyä ja raakakookosnektaria olen luomuna ostanut iHerbiltä. Myös FitnessFirstiltä saa Now Foodsin minttuöljyä ja muuten luontaiskaupoista yms. Ohjeen jauheita voi korvata muillakin.

  • 1 dl extra virgin kookosöljyä
  • 5 -10 tippaa minttuöljyä (elintarvikekäyttöön tarkoitettua)
  • 1,5-2 rkl  hunajaa juoksevana tai raaka-agaavenektaria/ kookosnektaria tms.
  • n. 3 rkl raakacarobjauhetta
  • n. 2 rkl rkl purppuramaissia
  • n. 1,5 rkl kookoshiutaleita
  • (ripaus luonnonvaniljaa)
  • ripaus hyvää suolaa, kuten Himalajan suola

Huom. Välineiden tulee olla kuivia eikä seokseen saa mennä missään vaiheessa vettä.

Kiteisestä hunajasta saa juoksevaa kun sekoittaa sen hyvin erillisessä astiassa pienen määrän kanssa lämpimää vettä.

Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Vesihaude: Esim. kuumaa vettä hanasta isoon kulhoon/kattilaan tms. Siihen päälle toinen kulho missä on kookosöljy.

Kun öljy on juoksevaa, lisää kulhoon minttutipat ja makeutus, sekoita tehokkaasti joukkoon. Pieni vispilä toimii tässä hyvin. Lisää vähitellen joukkoon carobjauhe, sekoita hyvin. Lisää purppuramaissi ja vanilja, sekoita. Lisää kookoshiutaleet, sekoita. Maistele seosta ja lisää vielä jotain jauhetta tarvittaessa. Ja lopuksi ripaus suolaa, sekoita.

Kaada valmis seos suklaamuotteihin/ jääpalamuotteihin tai esim. laakealle muovilautaselle mikä kestää pakastamisen. (Niin kuin on tässä kuvan suklaat tehty ja jähmettymisen jälkeen murrettu paloiksi.) Sitten laita pakastimeen tai jääkaappiin kunnes suklaat kunnolla jähmettyneet. N. 30 min pakastin tai 60 min jääkaappi, useimmiten riittää. Jos jaksaa odottaa siihen asti :-). Tarjoillaan kylminä. Suklaat säilyy parhaiten pakastimessa.

Facebook comments:

comments