Herkkujäätelö carobkastikkeella

Mitä olisi kesä ilman jäätelöä? Nyt saa nektariinejakin edullisesti. Raakaravinto jäätelö on ihan huippu. Samalla laktoositon, maidoton, gluteeniton, vegaani, sokeriton, rasvaton ja vähäkalorinen… Ohje vaatii pakastimen ja tehosekoittimen tai sauvasekoittimen. Jäätelön voi tehdä myös pelkistä banaaneista, siitä tulee hyvää. Tai jollei halua banaaneja, niin pelkistä nektariineista. Silloin koostumus voi tosin olla vähän erilainen kuin banaanin kanssa.

Herkkujäätelö

  • n. 3 banaania
  • n. 2+2 nektariinia
  • halutessa tuoreita mansikoita viipaleina

Kuori ja paloittele banaanit. Huuhtele ja paloittele 2 nektariinia. Sitten banaanit ja nektariinit pakastusrasiaan tai -pussiin ja laita pakastimeen jäätymään. Se kestää joitakin tunteja. Tämän voi tehdä vaikka illalla niin hedelmät on aamuksi kunnolla pakastuneet.

Kun hedelmät on pakastuneet, ota ne sulamaan hetkeksi, n. 10-15 min. Laita tehosekoittimeen ensin 2 tuoreen nektarin palat ja tehosekoita. Lisää vähitellen jäiset hedelmät, tehosekoittaen välillä. Kunnes saat jäisen tiiviin, paksun massan mikä näyttää jäätelöltä.

Riippuen tehosekoittimesta, voi joutua usein välillä kaapimaan massaa pohjalta ja sekoittamaan uudelleen. Jäätelön voi tehdä myös kokonaan sauvasekoittimella korkeassa kulhossa. Jos sinulla supertehokas tehosekoitin, voi kaikki aineet olla pakastettuja.

Kun jäätelö on valmis, älä anna sen sulaa välillä. Tarjoile heti tai laita kannelliseen rasiaan pakastimeen. Tai laita valmiita annoksia pakastimeen muovisiin astioihin. Jolloin ne on helpompi tarjoilla, eivätkä pääse välillä sulamaan.

Kun haluat gourmeilla, laita tarjoiluvaiheessa etukäteen viipaloidut mansikansiivut annokseen. Ne sopii tosi hyvin jäätelön kanssa. Ja kaada halutessa vähän carobkastiketta päälle.

Carobkastike

  • 3 rkl raakacarobjauhetta
  • 2 rkl lucumajauhetta (ei pakollinen)
  • n. 1 tl (-0,5 rkl) makeutusta, esim. hunaja, agaavenektari tai kookosnektari
  • vähän vettä tai esim. seesammaitoa

Laita jauheet ja makeutusaine kippoon. Lisää nestettä ihan pikkuisen kerrallaan ja sekoita välillä kunnes saat paksun kastikkeen. Seesammaidon kanssa tulee parempaa mutta vedenkin kanssa hyvää. Jos jätät lucuman pois, laita makeutusta vähän enemmän. Säilytä jääkaapissa.

Facebook comments:

comments