Joulutorttu raakaravinnon tyyliin

 

 

Nams..nyt tietää mitä tulee syötyä seuraavat viikot :). Tämän kehittelin kun alkoi tehdä mieli jotain joulutortun tyylistä. Mutta niin että olo on hyvä vielä joulutortun syönnin jälkeen. Tuloksena joulutorttu raakaravinnon tyyliin! Torttu on helpointa syödä lusikalla. Jollei saa muotoiltua ihan joulutortun malliseksi, niin voi tehdä pieniä nyyttejä missä luumuhilloa keskellä. Hyvää on silti!

 

Joulutortut

  • 2 dl kuorittuja manteleita
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 0,5 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1-2 rkl kotimaista hunajaa tai muuta hyvää makeutusta
  • 3 rkl tocoa, riisilesejauhetta (ei ihan pakollinen mutta auttaa koostumuksessa)
  • ripaus himalajansuolaa

luumumarmeladiin:

  • 1 pss kuivattuja luomuluumuja

Laita luumut likoamaan vähintään pariksi tunniksi tai esim. yön yli. Säästä liotusvesi. Laita luumut tehosekoittimeen ja tehosekoita kunnes paksua ja kiinteää marmeladia. Lisää liotusvettä vähän tarvittaessa, mutta hillon pitäisi jäädä aika tiiviiksi. Jos kaipaat lisämakeutusta, laita vielä mukaan vähän esim. hunajaa. Säilytys jääkaapissa.

Tee sitten torttutaikina. Jauha kuivana tehosekoittimessa mantelit ja pähkinät, kunnes ihan jauhemaista. Kaavi välillä alaspäin. Laita kulhoon ja sekoita loput aineet hyvin joukkoon. Lisää ihan pikkuisen vettä, taikinan pitää jäädä tiiviiksi  ja aika kovaksi, jotta se pysyy kasassa. Kauli sitten taikinaa esim leikkuulaudalla, muotoile neliöitä veitsen avulla ja tee viillot neliöön. Lisää lusikallinen luumumarmeladia keskelle. Taittele tortun sakarat varovasti. Tai vaihtoehtoisesti tee esim. pieniä pyöreitä nyyttejä joiden keskelle laitat luumuhillosilmän. Ripottele vähän tocoa joulutortun päälle koristeeksi. Torttuja voi myös kuivattaa kuivurissa n. 45 asteessa tai uunissa luukku hieman raollaan. Nautiskele joulutorttu joulun tunnelmissa.

 

 

Facebook comments:

comments