Joulutortut raakaravinnolla

Raakaravinto joulutorttu resepti

 

Joulutortut on yksi oma Joulun suosikkini. Tässä päivitetty versio. Helppo ja nopea tehdä, vain luumut vaativat liotuksen. Joulutortut voi muotoilla haluamallaan tavalla, mutta helpointa on tehdä pieniä nyyttejä missä luumumarmeladia keskellä.  Toco auttaa taikinaa pysymään paremmin kasassa, mutta ilmankin välillä saattaa onnistua.

 

Joulutortut raakaravinnolla

  • 2 dl kuorittuja manteleita
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 0,5 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1-2 rkl kotimaista hunajaa tai muuta hyvää makeutusta
  • 4 rkl tocoa (riisilesejauhetta, mm. Ruohonjuuresta saa)

luumumarmeladiin:

  • 1 pss kuivattuja luomuluumuja

Laita luumut likoamaan vähintään pariksi tunniksi tai esim. yön yli. (Jos laitat 2 pss luumuja, on tehosekoittimen helpompi jauhaa, kun on enemmän massaa.) Säästä liotusvesi. Laita luumut tehosekoittimeen ja tehosekoita kunnes paksua ja kiinteää marmeladia. Lisää liotusvettä vähän tarvittaessa, mutta marmeladin pitäisi jäädä tiiviiksi. Säilytys jääkaapissa.

Tee sitten torttutaikina. Jauha kuivana tehosekoittimessa mantelit ja pähkinät, kunnes ihan jauhemaista. Kaavi välillä alaspäin. Laita kulhoon ja sekoita loput aineet hyvin joukkoon. Lisää ihan pikkuisen vettä, taikinan pitää jäädä tiiviiksi, jotta se pysyy kasassa. Tee esim. pieniä pyöreitä nyyttejä joiden keskelle laitat luumuhillosilmän. Ripottele vähän tocoa joulutortun päälle koristeeksi. Torttuja voi myös kuivattaa/lämmittää kuivurissa n. 45 asteessa tai uunissa luukku hieman raollaan.

 

Facebook comments:

comments