Kokemuksia raakaravinnosta

Usein kysytään millaista on olla raakaravinnolla. Koostin tähän muutamia kokemuksiani. Hauskaa on se että yksinkertaisilla aineksilla ja nopealla ruuanlaitolla saa ihania herkkuja aikaan. Viikonloppuisin satsaan enemmän aikaa ruuanlaittoon. Ruokia teen usein myös etukäteen seuraavaa viikkoa varten.

Tässä joitakin omia huomioitani raakaravinnon vaikutuksista. Kaikki ovat tietysti yksilöllisiä, mikä ravinto sopii kellekin. Yleensä nopeat ruokavalion muutokset eivät ole hyväksi, vaan vaativat aikaa ja totuttelua keholle.

Olen ollut nyt vuoden verran ns. kokonaan (vegaanisella) raakaravinnolla. Lukuunottamatta yrttiteetä ja joitakin vegaanisia vitamiineja/ravintolisiä. Raakaravintoon siirtyessäni kehon puhdistusvaiheessa oli välillä väsynyt olo, iho oireili ja vatsa totutteli uuteen ravintoon. Isompi puhdistusvaihe kesti minulla n. 1-2 kk kuukautta, koska olin ollut jo useita vuosia vegaanisella ruokavaliolla ja noin vuoden verran suurimmaksi osaksi raakaravinnolla. Puhdistusvaihe kestää usein paljon kauemminkin, kuukausista vuoteenkin tai enemmän. Riippuen omasta aiemmasta  ruokavaliosta, elämäntavoista yms. Yleensä suositellaankin vähittäistä siirtymistä. Jotkut esim. ensin siirtyvät kasvisruokaan, sitten vegaaniseen ja siitä mahdollisesti raakaravintoon, osittain tai kokonaan. Lisäten vähitellen raakaravinnon osuutta.

Puhdistusvaiheessakin jo silti huomasin aina hyvän, innostuneen olon mikä syömisen jälkeen tuli. Kun aiemmin oli lähes joka aterian jälkeen ollut joko huono, väsynyt, raskas, turvonnut tai sokerihumalainen olo. Vaikka en ollut millekään allerginen. Teki jotain usein mieli kun keho ei saanut tarpeeksi ravintoaineita. Olen aina ollut herkkä reagoimaan erilaisiin ruokiin ja pienet muutokset huomaa raakaravinnollakin. Puhdistuksen jälkeen olo tasoittui ja keho alkoi tottua ja hyödyntää ravintoaineet.

Muuten on raakaravinnolla ollut myös pirteämpi, kevyempi ja energisempi olo. Jaksaa paremmin liikuntaa, palautuu nopeammin, on paljon parempi vastustuskyky, aiempien monien flunssien sijaan. Vatsa ja iho voivat paremmin. Makeanhimo on vähentynyt huomattavasti ja muutenkin helpommin huomaa mitä oikeasti tekee mieli syödä. On enemmän yhteydessä luontoon.

 

 

 

Facebook comments:

comments