Lakupallot

Nyt jälkkäri-ohjetta tulemaan yleisön (siskon) pyynnöstä. Olin lapsena ihan hulluna salmiakin perään. Varmaan joku lakritsijauheen puutostila 🙂 Tällä pääsee helposti lakun tai salmiakin tunnelmiin. Samalla saa proteiinia pähkinöistä.

 

  • 2dl manteleita tai saksanpähkinöitä
  • 1 rkl carobjauhetta (ei pakollinen)
  • 2 rkl hunajaa
  • 2-3 rkl lakritsinjuurijauhetta= n. 1-2 kuivattua lakritsinjuurta. Lakritsinjuuria olen ostanut Punnitse ja Säästä-kaupasta. Luontaiskaupoista saattaa löytää tai hyvästä maustekaupasta.
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 rkl oliiviöljyä (sopii hyvin, mutta voi jättää poiskin tai korvata kookosöljyllä)
  • ripaus ruususuolaa
  • tarvittaessa ihan vähän vettä

Lyhyt ohje:

Blendaa kuivana mantelit tai pähkinät hienoksi. Lisää kaikki muut aineet, blendaa edelleen. Pyörittele massasta pieniä palloja. Säilytä kylmässä.

Pidempi versio:

Jauha lakritsinjuuri jauheeksi. Olen tehnyt sekä veitsellä että blenderillä tämän. Veitsellä menee kauan mutta saa kyllä ihan hienoksi. Voi tietysti värvätä ystävän tekemään tämän vaiheen. Jos teet blenderillä, niin jauheen voi tarvita siivilöidä sen jälkeen, ettei jää kuitupalasia sekaan. Tiheäverkkoisella sihdillä tms. En suosittele blenderiä, ellei sinulla ole tosi tehokasta (n.1000w tai yli). Ettei blenderisi hajoa. Lakritsinjuuri on tosi kovaa.

Jotkut käyttää myös valmista lakritsijauhetta, mikä on prosessoitua. Jos teet sillä, niin laita sitä ohjeeseen 2-3 tl. Sitä saattaa löytyä apteekista.

Blendaa ensin kuivana (!) mantelit tai saksanpähkinät. Blenderillä tai monitoimikoneella jauheeksi, tai niin pieneksi rouheeksi kuin saat. Sammuta välillä ja laske kaapimella massaa alaspäin jos tarvii. Lisää muut aineet ja lakritsinjuurijauhe. Blendaa edelleen. Maista ja lisää tarvittaessa lakritsinjuurijauhetta. Jos on vaikeuksia saada massaa pyörimään niin lisää ihan vähän vettä. Mutta saa olla tosi kiinteää. Olen myös sekoitellut käsin vielä erikseen kulhossa jollei meinaa onnistua blenderillä.

Pyöritä massa pieniksi palloiksi. Ovat aika täyttäviä. Ja säilytä kylmässä. En ole säilytysvaiheeseen asti päässyt koskaan näidenkään kanssa. Kaikki yleensä tykkää. Resepti on muunnos ohjeesta kirjassa: Raw Food-makeita herkkuja raakaravinnosta.

 

Facebook comments:

comments