Mansikkavinkkejä

 

Ah, mansikka-aika on menossa. Mansikat ovat oma lempimarjani, niihin ei kyllästy koskaan. Mansikoista saa vuoden ympäri herkullista vihersmoothia, hedelmäsalaatteja, jälkiruokia ja muuta ihanaa. Ja samalla monet terveysvaikutukset, mm. c-vitamiinia vastustuskykyyn, kuituja, ja antioksidantteja suojaamaan soluja vanhenemiselta.

Makeita mansikkalajeja ovat mm. Polka ja Honey. Itsepoimintatiloilta saa edullisemmin ostettua, ja saa yleensä myös syödä pellolta kun poimii. (Kunnes on niin ähkyssä ettei tee ainakaan päivään mansikoita mieli). Mansikat voi perata poimiessa samalla, jolloin ei tarvitse enää myöhemmin. Ja marjat säilyy ehjempänä.

Ajan säästämiseksi voi ostaa valmiina 5 kg laatikoissa, ja voi koittaa tingata jos ostaa monta laatikkoa kerralla. Tosin on hyvä muistaa että perkaamiseen ja pussittamiseen menee oma aikansa, ei välttämättä jaksa kuitenkaan pakastaa kuin pari laatikkoa yhtenä iltana. Muuten mansikat säilyvät päivän pari jääkaapissa. Pakastin kannattaa laittaa pakastusteholle muutamia tunteja ennen pakastamista ja antaa olla niin esim. seuraavaan päivään asti. Niin ei sulata vahingossa aiemmin pakastamiaan marjoja, lämpötila pysyy tasaisempana.

Meillä menee mansikoita paljon, joten pakastan pusseissa kaikki marjat. Muuten tarvitsisi omistaa 1000 pakasterasiaa…Litran pakastepussit ovat aika sopivia ja pussirullat edullisia. Pusseja mahtuu pakastimeen paljon enemmän kuin kulmikkaita rasioita. Kun pakkaa litteiksi tiiviksi pusseiksi, saa hyvin hyödynnettyä koko pakastimen tilan. Iloista mansikkaista kesää kaikille :).

 

Facebook comments:

comments