Raakaravintoa Koh Samuilla

IMG_5625

! Varoitus! Juttu saattaa aiheuttaa matkakuumetta :). & Lisää Thaimaan ruokajuttuja tulossa… (* Kuvassa Vikasan raaka passionkakku)

 

Mieheni kanssa olemme olleet pidemmällä reissulla Thaimaassa. Olemme tutkineet moneen kertaan (kaikki tietämämme) Koh Samuin saaren raakaravintoa tarjoavat paikat. Samoin viereisen Koh Phanganin saaren tarjonnan. Toivon että jutuista on iloa joskus Thaimaaseen aikoville :). Harkitsemme myös raakaravintomatkojen järjestämistä Samuille, mikäli kiinnostuneita riittää. Samuilla ja lähisaarilla on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa.

Samuilta löytyy useita kahviloita ja ravintoloita mistä saa raakaravintoa. Kaikissa näistä on tarjolla myös muutakin kuin raakaravintoa. Saaren valikoima on hyvä. Parhaista parhaimpiin kuuluvat meillä Vikasa Yoga Retriitin Life Cafe (iso upea ravintola!) ja The Spa Resortin Radiance Restaurant (puutarhamainen ravintola meren rannalla). Niissä on tullut vietettyä monia ihania lounaita ja illallisia. Henkilökunta on tuttua ja tarjoilijat kysyvät usein jo ovelta otammeko annokset joita yleensä :). (Kuten mm. Vikasassa raw handrolls, raw spagetti bolognese & raw coconut cake).

Mikään muu paikka ei tunnu yltävän Vikasan tasolle annoksissa. Vikasasta tulossa myös erikseen blogijuttu.

IMG_5123

* Näkymä Vikasan Life Cafesta

 

Vikasa ja The Spa Resort sijaitsevat Koh Samuin itäpuolella, Lamain alueella. Reilusti etelämmässä ovat Sweet Sisters Cafe ja Orion Health Resort. Lounaassa Marga Yogan kasviskahvila. Luoteessa Oasis Health Resort. Pohjoisessa Greenspace, Yogi Garden ja Greenlight Cafe. Sekä Yogi Cafe, jonka toinen toimipiste on Central Festivalin alueella Chawengissa. Näissä kaikissa on vaihtelevasti jotain raakaravintoa tilattavissa. Mutta melkein missä päin saarta kun liikkuu, niin skootterilla on max 20 min matka johonkin paikkaan mistä saa raakaravintoa. Muutamasta yllämainitusta kahvilasta löytyy lähinnä vain salaatteja ja esim. raaka energiapalloja. Mutta useimmissa paikoissa on lisäksi myös jokin ruokaisampi vaihtoehto ja yhtä tai useampaa erilaista raakakakkua.

IMG_5067

* Marga Yogan raakaburgerit kauramajoneesilla, mmm…

 

Thaimaassa on tietysti myös paljon tuoreita hedelmiä tienvarsien kojuissa myynnissä. Ne voi ostaa samaan hintaan myös valmiiksi pilkottuina. Kuten mango, ananas, meloni. Ja tuoreita taivaallisia kookoksia saa lähes joka paikasta. Pelkästään nuorien kookosten takia tulisin jo Thaimaaseen :). Ja jos sattuu olemaan paikassa missä ei ole muuta, niin tavallisissa ravintoloista saa usein tilattua papaijasalaattia. Se on suolainen edullinen salaatti maapähkinöillä, joka kannattaa varmuudeksi pyytää ilman kalakastiketta ja sokeria.

IMG_5622

* Vikasan raaka tomaattikeitto

 

Tulossa lisää juttua Samuin raakaravintopaikoista. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan raakaravintomatkalle Koh Samuille talvena 2017, (mahd. helmikuussa) ota yhteyttä: anita@raakaravinto.net.

 

 

 

 

 

Facebook comments:

comments