Taivaallinen mulperisuklaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taivaallinen mulperisuklaa sopii hyvin juhlaherkuksi. Halloweeniin, isänpäivään, pikkujouluihin, jouluun…

Ohjeen voi myös puolittaa, jolloin se riittää parille herkkusuulle.

 

  • 1 dl virgin kookosöljyä
  • 2 rkl agavea tai pehmeää hunajaa *Kiteisestä hunajasta saa juoksevaa kun sekoittaa siihen pienen määrän lämpimää vettä
  • 0,5 dl raakacarobjauhetta
  • 2 rkl lucumaa
  • 1 dl tocoa
  • 0,5-1 tl aitoa vaniljajauhetta (ei pakollinen)
  • ripaus himalajansuolaa

kuivattuja mulpereita

 

Huom. Välineiden tulee olla kuivia eikä suklaaseokseen saa mennä missään vaiheessa vettä.

Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Helppo vesihaude: Kuumaa vettä hanasta isoon kulhoon/kattilaan. Siihen päälle toinen kulho missä on kookosöljy. Vettä voi myös vaihtaa kuumemmaksi välillä, mutta kookosöljy sulaa aika nopeasti.

Kun kookosöljy on juoksevaa, lisää kulhoon makeutus, sekoita tehokkaasti joukkoon. Pieni vispilä toimii tässä hyvin ja vielä paremmin maidonvaahdotin, mikä nopeuttaa prosessia. (Niitä saa kaupoista n. 15e/kpl.)

 

Lisää vähitellen joukkoon carobjauhe, sekoita samalla hyvin. Lisää vähitellen samalla sekoittaen;  lucuma, toco ja vanilja, sekoita. Maistele seosta ja lisää vielä jotain jauhetta tarvittaessa. Ja lopuksi pieni ripaus suolaa, sekoita. Seoksesta saa tulla aika paksua lopussa.

Laita suklaamuottien ja/tai laakean muovikipon pohjalle mulpereita. Kaada suklaaseos niiden päälle. Sitten pakastimeen tai jääkaappiin kunnes suklaat ovat kunnolla jähmettyneet. Noin 30 min pakastimessa tai 60 min jääkaapissa, useimmiten riittää.

Tarjoile kylminä. Suklaat säilyy parhaiten pakastimessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook comments:

comments