Uuniomenoita kuivurilla

Nam! Raaka-uuniomenat ovat herkkua sellaisenaan. Tai jos haluat panostaa, tarjoile esim. raakajäätelön kanssa ja ripottele päälle vielä hieman aitoa vaniljajauhetta. Suomalaiset omenat on tosi monikäyttöisiä. Tehty on myös mehukoneella tuoremehua, kuivatettu ohuina viipaleina, pakastettu, ja tietenkin puusta ja maasta suoraan. Lähiruokaa ihan parhaimmillaan…

Uuniomenat:

  • n. 10-12 suomalaista omppua
  • 1 rkl kanelijauhetta, mielellään luomuna
  • 3 rkl intiaanisokeria
  • 2 rkl kookosnektaria (tai agaavenektaria tai hunajaa) *Kookosnektari sopii erityisen hyvin uuniomenoiden kanssa
  • (1-2 tl aitoa vaniljajauhetta)

Huuhdo omenat. Poista siemenkodat. Viipaloi veitsellä veneiksi isoon kulhoon, suht ohuet ‘kypsyy’ nopeammin, jolloin säästät kuivatusaikaa. Sekoita kulhossa keskenään kaikki loput aineet. Sekoita ne omenasiivujen joukkoon. Levitä kuivurin tasolle leivinpaperin tai kestoleivinpaperin päälle. Kuivata kuivurissa (tai uunissa luukku pikkuisen raollaan) n.45 asteessa 3-4h tai pidempään. Riippuen siitä kuinka mehukkaita/kuivempia haluat omenoista ja kuinka isoiksi paloiksi olet ne jättänyt. Hieman kuivuneet, mutta vielä pullean mehukkaat siivut ovat mielestäni parhaita. (Ei tarvi olla niin kuivia kuin yllä olevassa kuvassa).

Tarjoillaan lämpimänä kuivurista, jolloin ovat parhaimmillaan. Jos niitä jää yli (tuskin), säilytys jääkaapissa, säilyy joitakin päiviä, tosin kokemuksesta ei säily sielläkään kun ovat niin hyviä :).

 

Facebook comments:

comments