Uusi mehustin ja porkkanamehu

 

Uusi HD Cooksense mehukone saapui maanantaina! Hain postista, painoi paljon, paketissa oleva kantokahva auttoi asiaa. Paketti oli hyvin pakattu ja tuli nopeasti perille. (Kun laittaa tilatessa puh.numeron, tulee tekstarilla ilmoitus kun paketti on noudettavissa). Osia on monta, kuten mehukoneissa yleensä, mukana onneksi kuvallinen ohje. Parin kerran kasaamisen ja purkamisen jälkeen alkoi sujua helpommin. Osien pesu ja sitten kokeilemaan tämän kanssa porkkanamehun tekoa…

 

Mehustus sujui helposti ja nopeasti, vaikka tämä on ns. hitaasti puristavaa mallia, jolloin saadaan paremmin kaikki ravintoaineet mukaan ja myös orasmehun puristus onnistuu tällä. Olin myös lievästi yllättynyt melko hiljaisesta käyntiäänestä. Laite vaikuttaa laadukkaalta ja on tukeva, ei heilu yhtään mehustaessa. Koneen alaosa on painava, tälläiselle kannattaa varata joku pysyvämpi paikka keittiössä, ettei tarvi juuri siirrellä. Tilaa vie jonkun verran mutta pystymallina vähemmän kuin yleisimmät vaakatason mallit.

 

Porkkanamehusta tuli pehmeämpää koostumukseltaan kuin vanhalla mehukoneellani (mikä on vanha, perusmallia Nordica). Mehukone kannattaa pestä aina samantien käytön jälkeen, jottei laite värjäänny eikä lika pinty kiinni. Mehukoneissa on aina puhdistamista, varsinkin ns. siiviläosan takia, mihin menee eniten aikaa. Se ei ole vaikeaa kun vaaan löytää hyvän tekniikan ja on kärsivällinen. Paketin mukana tuli ylisuuren hammasharjan näköinen puhdistusharja, mikä auttaa kyllä puhdistamista huomattavasti, sekä siiviläosaan, että osaan minkä kautta tulee mehu ja massa ulos. Siiviläosaa kannattaa pestessä harjata sekä sisä- että ulkopuolelta.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen valintaani :).

 

Porkkanamehu

1 Iso lasillinen tai 2 pientä (=2,5-3 dl)

  • Luomuporkkanoita 1 pussillinen, 500g

 

Huuhdo porkkanat, leikkaa kannat pois. Raaputa tai kuori pois huonot kohdat/ kuoret. Itse yleensä raaputan porkkanoista vähän pintaa pois. Näin mehusta tulee kirkkaamman väristä (kuva alla). Kuorien kanssa tulee vähän tummempaa, tosin kuorissa on paljon ravintoaineita, porkkanoiden huuhtelukin riittää. Porkkanat kulhoon. Sieltä syötä porkkanoita yksi kerrallaan mehustimen yläosaan, josta ne kulkeutuu puristinosaan. Kun olet laittanut viimeisen porkkanan, anna koneen vielä käydä lopuksi jonkun aikaa, jotta kaikki mehu kulkeutuu kannuun.

 

Mehustaa kannattaa kerralla enemmän, kun joutuu kuitenkin heti pesemään mehukoneen. Tuorepuristetut mehut eivät säily kauaa, mutta hetkellisesti jääkaapissa. Ravintoarvot alkavat säilyttäessä laskea, ja mehu on parhaimmillaan heti juotuna, myös maun takia. Itse juon mehun aina samantien.

 

Seuraavaksi aion testata tällä orasmehun puristamisen, siitä postausta lähiaikoina…

SSJ-Importin laitteista saat 5% alennusta koodilla raakaravinto.

Facebook comments:

comments