Vadelmajäätelöä

 

Juhannuksen herkuksi voi taikoa mm. ihanaa vadelmajäätelöä. Tämän keveymmin tuskin pystyy herkuttelemaan. Ohje vaatii yleiskoneen s-terällä tai jäätelökoneen. Blenderilläkin saa tehtyä jos kärsivällisyys riittää: siihen menee kauan. Yleiskoneella saa nopeasti, tässä käytetty sitä. Jätski vaatii vähän esivalmistelua, mutta muuten helppo.

  • n. 3 pakastettua banaania paloina (kelt., ei yhtään ylikypsiä)
  • n. 2dl pakastettuja vadelmia

Pakastaminen: paloittele banaanit ja laita ne pakastepussiin, jäädytä.

Kun ne ovat jäätyneet, noin puolisen päivää tai enemmän, ota ne ja pakastevadelmat huoneenlämpöön. Sulata jonkun aikaa, etteivät ole ihan umpijäässä, vaan vähän sulaneita. Laita jäiset aineet yleiskoneeseen, missä s-terä. Tehosekoita kunnes alla olevan kuvan näköistä pehmeää massaa. Aluksi massa menee murumaiseksi, mutta kun jatkaa vaan, alkaa siitä vähitellen muodostua jäätelöä. Tarvittaessa voi välillä kaapia massaa reunoilta keskelle. Sitten herkuttelemaan, tarjoile jäätelö heti, ettei se ehdi sulaa. Jos massa on tarpeeksi ‘jäässä’, siitä voi myös tehdä nopeasti palloja jäätelökauhalla annoksiin.

Banaanin ja vadelmien suhde ei ole niin tarkka, mutta yleensä vähän enemmän banaania kuin vadelmia on ollut aika sopiva.

 

 

Facebook comments:

comments