Vehnänorasmehu

 

Testissä uusi mehukone HD Cooksense ja orasmehun puristaminen. Hyvin suoriutui mehukone tästäkin!

Vehnänorasmehun ravintoarvot ovat huikeat. Siitä on löydetty yli sata vaikuttavaa ainetta, entsyymejä, vitamiineja ja kivennäisaineita. Sisältää runsaasti mm. A ja C-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä.

Yleensä olo on ihanan virkistynyt ja energinen nauttimisen jälkeen. Mehu kannattaa juoda samantien puristamisen jälkeen, jolloin ravintoarvot ovat parhaat. Orasmehu alkalisoi kehoa (tekee emäksisemmäksi) ja puhdistaa tehokkaasti.

 

Yhdestä valmisruukusta tulee n. 0,25 dl orasmehua. Tämä riittää noin yhdelle hengelle pieneksi shotiksi. Huom. Vihermehujen juonti on hyvä aloittaa hyvin pienillä määrillä, eikä tyhjään vatsaan. Esim. aluksi pari ruokalusikallista päivässä, jollei ole niihin tottunut, ettei tule ikäviä puhdistusoireita ja huono olo. Ottaa ihan vähän ja katsoa miten keho reagoi. Sitten kun keho alkaa tottua, voi vähitellen lisätä annostusta itselle sopivaksi.

 

Puristamisessa ei koneella ollut mitään ongelmaa, ja tukevaa tekoa on. (Pelkkä koneen alaosa n. 5kg). Oraksen syöttämiseen tarvittiin koneen mukana tullutta muovista osaa. Toisinkuin porkkanoiden kanssa, jotka menivät sinne ‘itsestään’. Puristaminen meni nopeasti siihen nähden että tämä kone on ns. hitaastipuristavaa mallia, mikä auttaa saamaan kaikki ravintoaineet mukaan. Kannattaa antaa käydä vielä hetken sen jälkeen kun tuntuu ettei mehua enää valu koneesta enempää. Tein ison satsin porkkanamehua heti tämän jälkeen, jolloin porkkanamassa työnsi edellään orasmassaa ulos koneesta. Muuten niitä saisi varmaan vähän irrotella sisäosista.

Kannattaakin mehustaa samalla kertaa esim. porkkanamehua tai muuta hyvää, kun koneen joutuu kuitenkin aina heti pesemään käytön jälkeen ja siinä on jonkun verran hommaa. Mehut kannattaa juoda aina samantien.

 

Tällä kertaa ostin valmista orasta, jota saa isommista kaupoista n. 1,50e-1,90e/ruukku hintaan. Oraat on kyllä kasvamassa nytkin, keväällä kasvattaminen on helpompaa kun valoa on paljon.

 

Sitrusmehut ja ananasmehu lieventää kivasti orasmehun vahvaa makua. Samoin porkkanamehu. Lime on suosikkini ja se sopii tosi hyvin orasmehun kanssa.

 

Lime-orasmehu

  • vehnänorasmehua
  • vähän tuorepuristettua limen mehua

Sekoita vastapuristetut mehut keskenään, esim. suhteessa puolet ja puolet, nauti samantien.

 

Mehukone on SSJ-Importista.

SSJ-Importin laitteista saat 5% alennusta koodilla raakaravinto.

 

Tulossa pian juttua myös oraan kasvatuksesta!

 

 

 

Facebook comments:

comments